СПА курорти >> Сандански

Сандански

Информация | Kарта
seen
37918
facebook
Сандански

Наричат Сандански - Градът на слънцето. От дълбока древност иде той – белочест и слънчев, радостно зелен и тих, заслушан сякаш в гласовете на дърветата на Пирин и река Бистрица или в леките стъпки на онези, които векове преди нас са се наслаждавали на приказната му природа.

Разлистим ли съхранените документи, ще съзрем удивени и възхитени един голям град с цветуща култура, възникнал в началото на новата ера. Как се е казвал той – все още е тайна. Може би Партикопулис. Привлечени от чистия въздух и лечебните води, тук живеели траките, дали на човешката история легендарния вожд Спартак. Тук са сторели храмове и светилища, посветени на Дионисий, Зевс, Хера. По-късно тук се явили двама лечители – Козма и Дамян, които използвали климата и водата и лекували болните. Славяните нарекли града на името на черквата “Свети Врачове”, издигната в памет на народните лечители. След 1948 г. градът носи името на Яне Сандански.

Добрите климатични условия – Сандански е градът с най-висока средна температура у нас, оказват изключително благотворно въздействие върху развитието на селското стопанство. Отглеждат се домати, праскови и грозде.

Най-голяма слава град Сандански придобива като балнеолечебен курортен център Въздухът и красивата природа в това райско кътче на България имат много добри лечебни свойства.

Сандански - фонтани
Сандански - център
Сандански - хотел
Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа