Плевен

Информация | Kарта
seen
29659
facebook
Плевен

Плевен е град с хилядолетна история. Заема средната част на Дунавската равнина. На територията на областта през вековете процъфтяват различни култури – праисторическа, тракийска, римска, византийска, българска и славянска. Името Плевен градът получава при заселването на славяни и българи през VІ-VІІ в.

Името на Плевен става световно известно по време на Руско-турската война от 1877-1878 г. На 10 декември 1877 г. с освобождението на Плевен се решава победният изход на войната.

Туристите могат да отседнат в първокласни хотели и да се наслаждават на красивите природни забележителности, както и да разгледат интересни паметници на културата. С уникално съчетание на природа, археология и самобитност, природният резерват в местността “Чернелка” е едно от предпочитаните места за природо-любители.

Парк “Кайлъка” до Плевен предлага прекрасни условия за активен отдих и туризъм. В парк “Скобелев” са разположени: Костницата, Къща-музей “Стоян и Владимир Заимови”, както и единствения по рода си паметник Панорама – Плевенската епопея – 1877 г., в който пресъздават в триизмерна форма моменти от обсадата на град Плевен и капитулацията на турската армия.

Плевен - център
Плевен - фонтан
Плевен - парк
Плевен - мемориал
Плевен - шадраваните
Плевен - шадраваните
Плевен - шадраваните
Плевен - парк Кайлъка
Гласувай:
Рейтинг 4 от 1 гласа