Зимни курорти >> Пампорово

Пампорово

Информация | Kарта | Транспорт
seen
38643
facebook
Пампорово

Курорт Пампорово е основан е през 1933 година. Намира се на 80 км южно от Пловдив и на 11 км северно от Смолян. Разположен на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка (1926 м). Климатът в Пампорово е изключителен – мека зима с около 120 слънчеви дни, но с трайна снежна покривка. Тя често достига до над 2 м.

Ски-сезонът продължава от декември до април.
Специфичните природни условия правят планинския курорт Пампорово еднакво привлекателен както през зимата, така и през лятото.

Общата дължина на ски-пистите на територията на Пампорово е 18 км. Лифтовете и влековете които обслужват пистите са с капацитет 7000 човека на час.

В близост до Пампорово се намират курортните селища – Стойките (5 км), етнографският комплекс Широка лъка (10 км), Проглед (3 км), Момчиловци (17 км), които са подходящи за ски- и селски туризъм.

През лятото прекрасната природа, чистят въздух, слънчевите и прохладни дни правят Пампорово привлекателно място за туристи. Заобленият релеф на планината дава на различните по дължина ски писти различна трудност, което предлага удобства както на начинаещи така и на истински запалени по зимните спортове.

На 10 км от Пампорово се намира най-високоразположеният град в България - Чепеларе. Градът е идеална база, ако искате да карате ски на Пампорово и да сте отседнали на едно тихо и задушевно място. Интересни са музеят по спелеология и музеят на ски-спорта.

Пампорово - изглед от кулата
Пампорово - изглед от кулата
Пампорово - изглед от кулата
Пампорово - изглед от кулата
Пампорово - зимен изглад от кулата
Пампорово - изглед през лятото
Пампорово - изглед през лятото
Пампорово - църква
Пампорово - ресторант
Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа